×
امروز جمعه, 16 آذر,1403 - Friday, 06 December,2024
یکشنبه, 19 آذر,1402

بازنگری در طرح تفصیلی شهر سنندج ضرورت امروز توسعه‌ی این شهر است

سایز متن

سومین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کارهای: بازنگری طرح تفصیلی سنندج با رویکرد مشارکت تمام ذینفعان ، آسیب شناسی کمیسیون ماده 5 در استان و ارائه راهکار ، رفع معضل کمبود زمین در سنندج با رویکرد توسعه‌ی شهر از سمت غرب این شهر برگزار شد.

بازنگری در طرح تفصیلی شهر سنندج ضرورت امروز توسعه‌ی این شهر است    

سومین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کارهای: بازنگری طرح تفصیلی سنندج با رویکرد  مشارکت تمام ذینفعان ، آسیب شناسی کمیسیون ماده 5 در استان و ارائه راهکار ، رفع معضل کمبود زمین در سنندج با رویکرد توسعه‌ی شهر از سمت غرب این شهر برگزار شد.  

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ابتدای جلسه به برخی از وظایف این کمیسیون اشاره و تصریح کرد: استفاده از خرد جمعی و تقویت فضای بهبود کسب و کار از وظایف کمیسیون صنعت اتاق است که کثرت و تعداد اعضای اتاق به ویژه فعالین اقتصادی وابسته به کمیسیون صنعت در بخش‌های صنعت ساختمان، راه و شهرسازی، شرکت‌های مشاور، واحدهای تولیدی صنایع وابسته، جامعه پیمانکاران، صادرکنندگان خدمات مهندسی و... موجب حساسیت و اهمیت دوچندان این کمیسیون و خروجی آن می‌شود.

عابدین حمیدی سپس با اشاره به دستور کار‌های جلسه بازنگری در خصوص طرح شهرها را که عمدتاً چند دهه از تنظیم آنها می‌گذرد اجتناب ناپذیر دانست و در خصوص ضرورت بازنگری طرح‌های شهری خاطرنشان کرد: اگر شهر را موجودی زنده در نظر بگیریم باید بپذریریم که یک موجود زنده تغییر می‌کند، شهر و فرآیندهای شهری نیز دچار تحول می‌شود لذا نمی‌توان برنامه ثابتی را در نظر گرفت که تمامی مسائل در آن به طور صد در صد پیش بینی شده باشد، بر این اساس طرح‌های شهری با گذشت زمان نیازمند اصلاح و بازنگری هستند.

وی در ادامه با الزامی دانستن تغییر در برخی از مواد قانونی که کارایی اولیه‌ی مدّ نظر قانونگذار را از دست داده‌اند اذعان کرد: بعضاً دلایل شکست طرح‌های جامع و تفصیلی شهر نیز نبود ظرفیت و انعطاف برای بازنگری در قانون است.

عضو هئیت نمایندگان اتاق سنندج یادآور شد: می گویند امکان توسعه و گسترش شهر از سمت غرب و شمال به خاطر پادگان و کوه زیبایی آبیدر و از سمت جنوب و شرق به خاطر وجود رودخانه قشلاق و فرودگاه امکان توسعه شهر وجود ندارد و از طرفی دیگر هم تراکم و افزایش طبقات نسبت به سایر استانها محدودتر است پس این شهر چگونه توسعه یابد؟!

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در ادامه به اهمیت، اشتغال آفرینی و گردش مالی صنعت به ویژه در حوزه‌ی ساختمان اشاره کرد و گفت: مراودات اقتصادی در بخش صنعت ساختمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای که علی‌رغم بحـران اقتصادی در سال‌های متوالی دولت حمایت خود را از تولید اعلام کرده است و بخش خصوصی هم به صورت ویژه پای کار حل مشکلات حوزه تولید است، اما باید توجه داشت که صنعت ساختمان بیشترین سطح اشتغال را در میان صنایع به خود اختصاص داده است، اما متأسفانه به آن کم توجهی شده است.

سید کمال حسینی یکی از رسالت‌های اصلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را تسهیل‌گری در حوزه‌های مختلف برای فعالین اقتصادی عنوان کرد و گفت: این جلسات کارشناسی بسیار با اهمیت هستند چرا که در نهایت مصوبات و خروجی  این نشست‌ها پس از بررسی های کارشناسی می تواند در دستورکار شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان قرار گیرد.  

در ادامه شهردار سنندج، اتاق بازرگانی را حامی همه جانبه فعالین اقتصادی استان دانست و گفت: اتاق بازرگانی هیچ گاه حمایت و پشتیبانی خود را از فعالین اقتصادی به ویژه فعالین اقتصادی صنعت ساختمان دریغ نکرده است و مسوولان اتاق سنندج نیز همیشه توجه ویژه‌ای به مسائل شهری داشته‌اند و از تمام امکانات خود برای حل مشکلات شهر استفاده کرده‌اند.    

سید انور رشیدی تصریح کرد: 55 % سطح شهر سنندج را بافت فرسوده و بافت ناکـارآمد تشکیل می‌دهد که بعلت قدمت ساختمان‌ها عمده مشکل ما برای هرگونه تغییر در این بافت، استعلامات و اظهار نظر میراث فرهنگی است که بعد جهت احراز مالکیت این پرونده‌ها به کمیسیون ماده 5 ارجاع داده می‌شوند ضمن اینکه مشوق‌های خاصی هم جهت ساخت و ساز در بافت فرسوده برای سازندگان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: الباقی 45 % بافت شهر هم برای ساخت و ساز موانع و مشکلاتی پیش رو دارند؛ از جمله بحث حریم‌های امنیتی که باید در بازنگری طرح تفصیلی مورد بررسی قرار گیرد.  

سپس معاون شهرسازی و معماری اداره کل و راه شهرسازی استان کردستان نیز ضمن تاکید بر اهمیت موضوع جلسه، ابتدا گزارشی از وضعیت مسکن در استان و تفاوت با سایر استانهای هم تراز بیان کرد و در خصوص ایجاد سامانه سیب که به سامانه طرح جامع سلامت متصل است خاطرنشان کرد: این سامانه جهت احراز صلاحیت واگذاری مسکن ملی به افراد واجد شرایط ایجاد شده است.

 

مصطفی رضایی  برخی مشکلات مسکن  را به شرح ذیل بیان کرد:

 1ـ بدمسکنی، یعنی حاشینه نشینی باعث، فاجعه امنیتی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در سطح شهر می‌شود

2 ـ عدم واگذاری و تغییر کاربری زمین از سوی جهاد کشاورزی

3 ـ ایجاد مسکن امن برای اقشار کم درآمد  در اطراف شهر و براساس ضوابط و مقررات شهر سازی ممکن است

وی گفت: طبق آمار سال 1395 ما براساس ضریب نرخ رشد جمعیت شهری پنجمین استان کشور بودیم اما براساس ضریب نرخ رشد روستایی نوزدهمین استان کشور بودیم که این مهاجرت به شهر را نشان می‌دهد که بسیار تأسف آور است، یعنی به دلیل فقر خدمات به روستائیان و عدم حمایت‌ به این قشر، گرایش شهرنشینی در روستاها افرایش یافته است که تخلیه روستاها خطرناک است چرا که از لحاظ اقتصادی، امنیتی و آموزشی شهر دچار خلل میشود .

فرزام فاروقی رئیس شواری انتظامی سازمان نظام مهندسی نیز در ادامه با اشاره به وضعیت نامناسب سایت اداری سنندج اصلاح و ساماندهی این سایت را لازم و ضروری دانست.

عرشیا اشرفی مدیر اداری سازمان نظام مهندسی نیز در باره دستور کار دوم  جلسه توضیحات کاملی در خصوص آسیب شناسی این مقوله عنوان کرد و راهکارهای زیر را جهت رفع مشکلات موجود ارائه کرد: 1 ـ تعدد پرونده شهر سنندج در کمیسیون ماده 5 نسبت به پرونده های شهرهای هم پایه از جمله شهرهای همدان، ارومیه و کرمانشاه 5 الی 6 برابر می باشد . 2- عدم شفافیت مصوبات در کمیسیون ماده 5؛ قرار شد در راستای کمیسیون ماده 5 مصوباتی ثبت شود که دبیرخانه ملزم باشد آن را در یک سامانه نرم افزاری بر روی سایت اداره کل راه  و شهرسازی به دید عموم بگذارند که باعث جلوگیری از شکایات و نارضایتی عموم گرددو 3 ـ ذخیره زمین در شهرهای استان کردستان علی الخصوص شهر سنندج بسیار پایین تر از شهرهای هم پایه و هم تراز می باشد که عدم دیدگاه استراتژیک و چشم انداز مناسب در رابطه با دو دهه آینده شهر سنندج در خصوص رفع کمبود زمین، معضل زیر ساخت ضعیف برنامه ای برای این موضوع نداریم در این راستا تقاضا می­شود طرح جامع و بازنگری طرح تفصیلی شهر سنندج با حضور همه ذینفعان از مردم، مسئولین، حاکمیت و همچنین شهرداری تدابیری جهت رفع این موضوع ارائه گردد. 4 ـ قانون ماده 70 احکام دائمی توسعه کشور مصوب سال 1395؛ در این قانون عنوان شده حداکثر تغییرات که ما می توانیم در طرحهای تفصیلی کمیسیون مـاده 5 ارائه دهیم 5% می باشد که بیش از آن حق ورود نداریم که تقاضای رعایت قانون ماده 70 احکام دائمی توسعه کشور هستیم .

نایب رئیس سازمان نظام مهندس ساختمان هم در این جلسه گفت: در بسیاری از شهرها پادگان‌‌ها را به خارج از شهر منتقل می‌کنند تا توسعه شهر امکان‌پذیر شود که از این میان میتوان به 19 پادگان در شهرهای بزرگ کشور از جمله پادگان قلعه مرغی تهران اشاره کرد.

دکتر مجید شاه اویسی ادامه داد: پادگان سنندج به تنهایی تقریبا یک چهارم وسعت شهر سنندج و دانشگاه هم بخش عمده‌ای از مساحت شهر را به خود اختصاص داده‌اند که در صورت مساعدت و همکاری مسوولان و انتقال ارگان‌هایی اینچنینی به بیرون از شهر و اضافه شدن زمین‌های آنها به شهر سنندج بخش بزرگی از مشکل کمبود زمین این شهر حل می‌شود.  

وی در پایان با پیشنهاد احیاء جاده قدیم سنندج - مریوان از میان پادگان، این مسئله را از مهمترین راهکارهای توسعه شهر سنندج دانست.

امیر عمیدی (ریس هیت مدیره شرکت عمران و مسکن سازان سنندج) مسلم الله ویسی(نماینده استانداری کردستان) ، امید جعفری و سالار محمدی (از شهرداری سنندج) دکتر فرهاد میمت آبادی(شورای شهر سنندج) کیوان موالی ، سامان مجذوبی، عطاالله جویا نیز به بیان دیدگاهای خود پرداختند.  

مهندس فرید فتوحی نائب ریس کمیسون صنعت اتاق سنندج و آقای پیمان الماسی مشاور کمیسون صنعت  نیز در جمع بندی جلسه و مصوبات مدنظر نکاتی را ارائه کردند نهایتاً پس از بحث و بررسی پیرامون موضوعات مختلف موارد ذیل مورد تصویب قرار گرفت؛

با توجه به مطالعات و بررسی های انجام کرفته روی زمین های دورتا دور و مسیرهای خروجی سنندج و با عنایت به ضرورت توسعه شهر بدلایل مندرج در صورتجلسه، طرح احیاء جاده قدیم مریوان از میان پادگان بعنوان یکی از مهمترین راهکارهای توسعه شهر سنندج جهت پیگیری به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی منعکس شود.

2  با توجه به تصریح قانون بهبود محیط کسب و کار بر تکلیف دستگاه های اجرایی نسبت به نظر خواهی و استعلام از تشکل های اقتصادی ذیربط در هنگام تدوین یا اصلاح مقررات، بخشنامه ها و رویه های اجرائی، بازنگری در طرح تفصیلی استان کردستان و تعیین تشکل های ذی‌مدخل در این باره جهت پیگیری به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی منعکس شود.                          

 

3  با عنایت به طرح مشکلات و برخی ایرادات در کمیسیون ماده 5 شهردرای ها در استان کردستان، آسیب شناسی کمیسیون ماده 5 و پیشنهادات اصلاحی جهت رفع ایرادات موجود به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی منعکس شوند. 

4 - با توجه به طرح مشکلات و معضلات مسکن در استان کردستان پیشننهادات زیر جهت طرح و بررسی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی عنوان شد:

1-4- پیگیری و جلو گیری از احتکار زمین براساس ضوابط و قوانین و مقررات مالیاتی .

2-4- شهرداری¬های استان بسته تنظیم مربوط به بــاز تنظـیم تـراکم ساختمانی شهری بالای 50.000 نفر مشمول می باشد حداکثر تا پایان سال جاری ارائه کند و بعد از آن تحت هیچ شرایطی در کمیسیون ماده 5 مطرح نگردد.

3-4- افزایش هزینه کمیسیون مـاده 100 تا چندین برابر

4-4- تعیین تکلیف محدوده قانونی شهر سنندج

5-4- توجه ویژه به بافت فرسوده و تجمیع آن در قالب طرحهای تشویقی (بیش از 8.000 واحد بافت فرسوده موجود میباشد )

6-4- احداث  شهر جدید ( شهر لجستیگی ) بالای گردنه جهت شهرکهای صنعتی

7-4- احداث شهر گردشگری در شهرستانهای بانه و مریوان                         

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 19 آذر,1402
کد خبر :
6295
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 19 آذر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما