×
امروز پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403 - Thursday, 25 April,2024
سه شنبه, 18 بهمن,1401

پیگیری مطالبات کارگزاران بازارچه¬های غیر رسمی دستور کار اتاق بازرگانی سنندج

سایز متن

بیست و چهارمین نشست کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق سنندج روز سه¬شنبه مورخ 11/11/1401 با حضور نمایندگان معاونت اقتصادی استانداری، اداره کل امور مالیاتی و صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از کارگزاران بازارچه¬های غیر رسمی موقت مرزی استان در محل سالن جلسات این اتاق برگزار شد.

پیگیری مطالبات کارگزاران بازارچه­های غیر رسمی دستور کار اتاق بازرگانی سنندج

بیست و چهارمین نشست کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق سنندج روز سه­شنبه مورخ 11/11/1401 با حضور نمایندگان معاونت اقتصادی استانداری، اداره کل امور مالیاتی و صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از کارگزاران بازارچه­های غیر رسمی موقت مرزی استان در محل سالن جلسات این اتاق برگزار شد.

رئیس کمیسیون ضمن خیر مقدم حضور حاضرین، با اشاره به مباحث مطروحه در نشست اخیر شورای ساماندهی مبادلات مرزی گفت: هدف از برگزاری نشست پیگیری مشکلات مالیاتی کارگزاران بازارچه­های غیر رسمی موقت مرزی و ارائه راهکار لازم است.

 محمد دلسوز اخگر افزود: تعریف شیوه و رویه ای یکسان و مشخص برای محاسبه مالیات و امکان پرداخت برای واردکنندگان در مرزهای رسمی یکی از راهکارهای اساسی حل مشکلات است تا واردکننده در همان ابتدای ورود کالا از میزان مالیات بر درآمد و ارزش افزوده محموله وارداتی خود مطلع و در صورت تمایل امکان پرداخت آن را داشته باشد.

نماینده اداره کل امور مالیاتی استان با اشاره به ضوابط قانونی این سازمان در این خصوص اعلام کرد: طبق ماده 1 ق.م.م، مالیات باید بر درآمد محاسبه و اعمال شود لذا مالیات کارگزار باید بر مبنای درآمد حق­العملکاری محاسبه شود.

 شورش مجیدی رئیس امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کردستان ضمن اشاره به تفاوت شکل و ماهیت واردات در گمرکات رسمی و بازارچه­های غیر رسمی موقت مرزی تصریح کرد: از دیدگاه امور مالیاتی شکل واردات در هر دو  نوع مرز (رسمی و غیر رسمی) را مشابه عنوان کرد و مطابق ماده 163 ق.م.م، امور مالیاتی مجاز به اخذ مالیات نسبت به درآمد می باشد.

 وی افزود: اما ماهیت کار در بازارچه­های غیر رسمی و مرزهای رسمی متفاوت میباشد که یکی از این تفاوتها ممنوع بودن خروج تجمیعی کالا است، در واقع صاحب کالا در بازارچه های غیر رسمی دانه فروش (یا خرده فروش) است و امکان خروج کالا بصورت تجمیعی را ندارد.

 مجیدی در ادامه تاکید کرد: حق العملکار (شخص حقیقی) مشمول مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.

 سید جمال امیدوار رئیس واحد بازرسی اجرایی اداره کل امور مالیاتی ضمن تایید این موضوع که کارگزاران صاحبان اصلی کالای وارداتی نیستند، برای تشخیص دقیق مالیات عملکرد این فعالان، معرفی صاحبان اصلی کالا و اعلام میزان حق العمل دریافتی از آنان در اظهارنامه را ضروری خواند.

 فرزاد شمس نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به تصویب نامه مورخ 23/01/1400 معاونت ریاست جمهوری، اخذ حقوق ورودی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده  کالاهای وارداتی را تا زمان تصویب و ابلاغ سود بازرگانی و حقوق ورودی موضوع بند (د) ماده (1) قانون امور گمرکی بر مبنای محاسبه نرخ ارز رسمی معادل چهل و دو هزار (42000) ریال عنوان کرد.

فرزاد شمس در ادامه افزود: در نگرش به نامه استانداری کردستان به رییس جمهور در مورخ 02/03/1400 مبنی بر درخواست اعمال معافیت مالیاتی نرخ صفر و دیگر مشوق های مالیاتی برای کارگزاران، و خواستار توجه امور مالیاتی به این دو موضوع شد.

وی تمایل به تغییر مسیر واردات از دیگر مرزهای غیر رسمی از سوی صاحبان کالا را جای تامل دانست و خواستار بررسی و پیگیری موضوع توسط مسئولان دولتی مربوطه از همترازان خود در آن مرزها و بازارچه­های غیر رسمی بمنظور وحدت رویه در شیوه­های عملکرد بود.

 

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 18 بهمن,1401
کد خبر :
1213
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 18 بهمن,1401
تعداد مشاهده :
203
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما